hävikin vähentäminen

Älykkäitä sovelluksia esineiden internetistä

Reaaliaikaisen ja IoT-pohjaisen data-analyysin avulla Sensire auttaa asiakkaitaan varmistamaan paremmin toimivan ja älykkään kylmäketjun.

Esineiden internetin (IoT) varaan rakennettu järjestelmä tarjoaa loputtomasti teknisiä mahdollisuuksia, mutta kilpailuedun ja tuotteistuksen tekeminen ja  löytäminen näin laajasta alueesta on vaikeaa. Myyntihenkisinä tiedämme kaikki, kuinka vaikeaa on sanoa asiakkaalle “ei”, varsinkin kun tietää, että pienellä lisäinvestoinnilla ja teknisellä kehitysprojektilla asiakkaan toiveet olisivat toteutettavissa.

Toisaalta kehitysresurssien keskittäminen palkitsee asiantuntemuksen muodossa. Me olemme valinneet suuntautua älykkääseen kylmäketjuun, joka on vain murto-osa koko markkina-alueesta, mutta sellainen osa, jossa olemme maailman parhaita.

Meidän järjestelmämme tekee päivittäin yli 10 miljoonaa yksittäistä mittausta IoT-alustamme kautta. Kerätty data voidaan sitten esittää asiakkaalle millä tahansa laitteella ja missä vain muodossa tämä ikinä haluaa, oli kyseessä sitten meidän pilvipalvelumme, asiakkaan oma järjestelmä tai tiedot suoraan infonäytöllä.

Mutta knoppitiedon kertominen siitä, mitä Sensirellä tehdään, on helppoa. Positiivisen haasteellista puolestaan on määritellä älykäs kylmäketju sellaisella tavalla, että kohteenamme oleva asiakas löytää meidät ja pääsee hyödyntämään ratkaisujamme ennakoivan analytiikan keinoin.

Mikä sitten tekee meidän järjestelmästämme niin älykkään? Sensorimme ovat tietenkin äärimmäisen hyviä mittausten tekemisessä ja pilvipalvelu datan koonnissa ja esittämisessä, mutta älykkyys nousee vasta siitä, kuinka kerättyä dataa käytetään hyväksi prosessin ohjaamisessa. Meidän ratkaisumme auttaa varmistamaan tuotteiden säilymisen tai uudelleenohjauksen myös siinä tapauksessa, että jokin menee kylmäketjussa pieleen - tämä tapahtuu reaaliaikaisen analytiikan avulla.

Esimerkiksi elintarvikkeiden “tuoreutta” voidaan helposti mitata Sensiren laitteilla. Jos sitten tapahtuu jotain odottamatonta, joka vaikuttaa tuotteen kuljetusolosuhteisiin, tuotteen määränpäätä voidaan vaihtaa ns. lennosta. Näin se voidaan ohjata myyntiin esimerkiksi lähikauppaan tuotteen ollessa edelleen myyntikuntoinen ja laadukas.

Tai jos mitään ei ole enää tehtävissä, tuote voidaan hävittää viivyttelemättä, jolloin myyntikelvotonta tavaraa ei turhaan kuljetella ympäriinsä.

Laboratorioissa taas analytiikkaa käytetään määrittelemään mitä testejä näytteistä voi tehdä ja mitkä testit eivät enää ole luotettavia, jos kuljetuksessa tai varastoinnista jokin on mennyt pieleen Tällainen ehkäisevä uudelleenohjaus olisi täysin mahdotonta ilman meidän järjestelmämme tarjoamaa reaaliaikaista älykästä seurantaa.

Sensiren IoT-alusta luo säästöjä niin lentorahtikuluissa, laadunvalvonnassa kuin takaisinvetojen ehkäisemisessäkin. Sillä voidaan myös nopeuttaa merkittävästi lähetystä ja vastaanottoa, tai jopa korvaavien tuotteiden toimituksia. Asia ei ehkä kuulosta kummoiselta, mutta kun ambulanssipotilas tarvitsee hätäverta tai adrenaliinipiikkiä, niiden toimittaminen perille pilaantumattomina on elämän ja kuoleman kysymys.

Similar posts

Get the Latest News

Stay up-to-date with Sensire's latest news. Enter your email to subscribe and get the latest insights and developments of our core product, new materials, blog posts and industry news.

We keep you informed!

Subscribe to our newsletter!