Lääkekuljetukset

Sensire turvaamassa rokotteiden kylmäketjua

Sensiren pitkä kokemus kylmäketjun seurantarakaisuista tekee rokotteiden lämpötilaseurannasta helppoa jopa reaaliajassa.

Rokotteita kuljetetaan ja varastoidaan tavanmukaisesti hyvin säännellyissä olosuhteissa, jotta niiden pilaantuminen voidaan välttää. Tätä prosessia kutsutaan rokotteiden kylmäketjuksi.

Tästä huolimatta lääkevalmisteet kohtaavat lämpötilanvaihtelusta johtuvia riskejä päivittäin matkatessaan logistiikkaketjussa. Nyt maailma on joutunut lisäksi kasvotusten yhden historian laajamittaisimman kylmäkuljetushaasteen kanssa: koronarokote näyttäisi vaativan ainakin alkuvaiheessa maailmanlaajuista syväjääolosuhteissa tapahtuvaa jakelua.

Kun vaakalaudalla on paljon niin viranomaisten, lääkeyhtiöiden, logistiikkayhtiöiden kuin koko väestönkin kannalta, virhemarginaali on äärimmäisen tiukka rokotteiden pitämiseen oikeissa lämpötiloissa.

Sensirellä on vuosien kokemus kylmäketjun logistiikasta, jossa olemme tarjonneet vaativimmatkin olosuhteet kestäviä ratkaisuja reaaliaikaiseen lämpötilan ja muiden ympäristöolosuhteiden seurantaan korkealaatuisen sensoridatan avulla. Tarjoamme kokonaisvaltaisen näkyvyyden koko kuljetus- ja varastointiketjun alusta loppuun ja autamme pienentämään riskejä olosuhdevaihteluiden, viivästyksien kuin hävikinkin riskejä.

Haaste

Lääkevalmisteiden ja erityisesti rokotteiden saaminen oikeaan aikaan ja oikeissa olosuhteissa oikeaan paikkaan ei ole aivan helppoa. Laajalti siteeratun CargoSensen tutkimuksen mukaan jopa 25% rokotteista ja 20 % lämpöherkistä lääkevalmisteista saapuu päämääräänsä tehoaan menettäneinä. Syynä tähän on tavallisesti kylmäketjussa tapahtuneet rikot ja virheet.

Ainakin alkuvaiheen koronarokotteet lisäksi vaativat kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi haastavia (ja kalliita) syväjääolosuhteita sekä nopeita kuljetuksia, jotta niiden säilyvyysaika voidaan käyttää parhaiten hyödyksi.

BioNTech tosin sanoo, että tällä hetkellä syväjää on enemmän huolellisuusaspekti ja että myöhemmin valmistuva tutkimus todennäköisesti tukee tämän nimenomaisen rokotteen kuljettamista normaaleissa kylmäketjuolosuhteissa. Tähän asti Pfizerin ja BioNTechin COVID-19 -rokote on kuitenkin säilytettävä noin -80°C lämpötilassa aina valmistuksesta rokotuspaikalle asti.

Tällä hetkellä Modernan rokotekokelas näyttäisi jo alkuvaiheessa sietävän normaaleja kylmäkuljetusolosuhteita ja vaativan vain noin -20°C lämpötilan, jossa se säilyy ainakin 30 päivää.

vaccine-spoilage-risk

Jopa kolmannes rokotteista altistuu väärille lämpötilaolosuhteille logistiikkaketjussa

Kylmäkuljetukset vaativat 100% kontrolloituja olosuhteita koko kuljetuksen ajaksi. Tämä tarkoittaa myös luotettavaa tapaa seurata näitä olosuhteita ilman huolta esimerkiksi inhimillisistä virheistä. Tämän lisäksi paikannus- ja reittidata lisäävät prosessin läpinäkyvyyttä, säästävät aikaa ja vähentävät hävikin riskiä.

 

Oikea vastaus

Sensire tarjoaa kattavan kylmäketjun seurantaratkaisun, jossa yhdistyvät langattomat sensorit sekä pilvipalvelu datan keräämiseen ja tarkasteluun. Sensorimme matkaavat yhdessä tuotteiden kanssa, tuottaen olosuhdedataa ketjun jokaisessa vaiheessa, Lämpötila, paikkatiedot ja reitti tallennetaan pilvipalveluun, jossa näitä voi seurata reaaliajassa jopa yksittäisen laatikon tasolla.

Jotta tuotteiden laatu ja turvallisuus voidaan varmistaa, kylmäketjun rikkumattomuudesta on oltava kiistatonta näyttöä. Etäseuranta auttaa nopeuttamaan rokotteiden laadun ja kunnon määrittämistä ja todennusta. Poikkeamista lähtee heti hälytys, jolloin myös korjaavat toimenpiteet voidaan ottaa käyttöön ajallaan.

Tietysti myös varastointiin tarkoitetut kylmälaitteet voidaan lisätä Sensiren sensoripohjaiseen etäseurantaan, jolloin poikkeamat ja lämpötilaheilahdukset saadaan oikea-aikaisesti kiinni myös siellä. Jotkin asiakkaamme heijastavatkin lämpötilatietoja infonäytölle saadakseen helpon ja jatkuvan näkyvyyden varastoinnin olosuhteisiin.

Digitaalisesti kerätty reaaliaikainen data tekee näin koko kylmäketjun seurannasta paljon helpompaa.

Covid19_vaccine2

 

Hyödyt 

Sensiren sertifioidun tekniikan ansiosta asiakkaamme pystyvät seuraamaan kylmäkuljetusten ja -säilytyksen olosuhteita ympäri vuoden. Lisäksi heillä kuluu siihen vähemmän aikaa, rahaa ja vaivaa.

Nämä hyödyt muodostuvat siitä, että syväjään olosuhteissa kuljetettavien rokotteiden lämpötilavarmennus reaaliajassa poistaa tarpeen manuaaliselle datan purulle, säästää aikaa vastaanottotarkastuksissa ja auditoinneissa sekä varmistaa rokotteiden turvallisuuden älykkäillä hälytyksillä.

Sensiren ratkaisu tarjoaa elintärkeän lenkin kylmäketjussa keskitetyn datankeräyksen, visualisoinnin sekä koko ketjun kattavan läpinäkyvyyden avulla.

Sen ylivoimaninen sopeutumiskyky tarjoaa paremman kontrollin kylmäketjuun ja auttaa tuottamaan pysyvästi erinomaista laatua.

 

Katse tulevaisuuteen

Ainoa puuttuva asia onkin ottaa reaaliaikainen näkyvyys käyttöön rokotteiden kuljetuksissa ja varastoinnissa. Yksin ei kuitenkaan tarvitse pärjätä. Jos olet tositarkoituksella etsimässä ratkaisua, jonka avulla voi paremmin säästää sekä henkiä että kuluja, Sensire voi auttaa.

Ota yhteyttä, tehdään yhdessä maailmasta terveempi paikka.

Ota meihin yhteyttä

 

Similar posts

Get the Latest News

Stay up-to-date with Sensire's latest news. Enter your email to subscribe and get the latest insights and developments of our core product, new materials, blog posts and industry news.

We keep you informed!

Subscribe to our newsletter!