omavalvonta

Puhutaan hetki palvelumallin softasta ketjuravintoloiden käyttöön

Jos saat ketjuravintolasi laadun- ja tehtävienhallintaohjelmiston palveluna, mitä se tarkoittaa? Joudutko hautautumaan piilokustannusten alle?

Saako täältä palvelua?

Jos menisit paikalliseen pikaruokaravintolaan ja tilaisit aterian, mutta saisitkin kasan ainesosia, jotka sinun pitäisi valmistaa itse, olisit ymmärrettävästi järkyttynyt.

Edellä mainittu tilanne ei valitettavasti ole tuntematon joidenkin omavalvonta-laatuohjelmistojen toimittajien kohdalla - eikä oma digitaalisten tehtävänhallinnan ohjelmistojen alammekaan ole siitä vapaa.


Kuulemme säännöllisesti tarinoita siitä, että jopa franchising-yritykset hankkivat laatu- ja elintarviketurvallisuustehtäviensä hallintaan pohjimmiltaan palvelupohjaisen ratkaisun, mutta jonka elintärkeät osat on sitten lukittu lisämaksujen, piilotettujen ylläpito- tai tukikustannusten taakse.

Pohjimmiltaan tilanne on se, että menet kahvilaan, tilaat kupin kahvia ja saat tämän:
close-up of coffee and dessert

Miksi sinun pitäisi tyytyä vähempään palveluun kuin mitä tarjoat omille ravintola-asiakkaillesi?

 

Mitä palvelu oikeastaan on?

Jos hankkisin itse palvelun, odottaisin näkeväni melko yksinkertaisen listauksen siitä, mitä palveluun sisältyy. Itse asiassa melko samanlainen kuin ravintolan ruokalista.

Laajentaakseni ruokalista-analogiaa odottaisin näkeväni myös vaihtoehtoja lisukkeista, juomista ja jälkiruoista, jotka sitten ennustettavasti kasvattaisivat laskuani.

En odottaisi lisäkustannuksia aterian lämmittämisestä, puhtaista ruokailuvälineistä tai muista sellaisista asioista, joita pidän itsestäänselvyyksinä ravintolassa.

likaiset astiat

Mitä tarkoitat, että puhtaat astiat ovat premium plus -asiakkaille?

 

Tämä on kuitenkin surullista todellisuutta joidenkin nimellisesti SaaS (Software as a Service) -palveluiden kohdalla.

Eikä kyse ole edes siitä, että joskus tilaamasi ravintoloille suunniteltu softa ei sisällä kaikkea sitä, mitä siltä odotat.

Joskus palvelu ei edes ole oikeastaan palvelu, lukuun ottamatta sitä, että se tarjoaa sinulle kuukausilaskutuksen. Näissä tilanteissa jokainen pieni asia, jossa tarvitset apua, maksaa ylimääräistä.

 • Tarvitsetko tukea? Tukipuhelin maksaa vain 0,99 € minuutti!
 • Jokin lakkasi toimimasta? Voit vaihtaa sen uuteen täysin uuden laitteen vähäisellä kustannuksella plus käsittelykulut!
 • Haluatko lisätä käyttäjän? Valitan, se vie palvelupakettisi extra plus -palvelusta premium deluxe -palveluun, mikä juuri kolminkertaistaa tilauskustannuksesi!

Ja tässä mennään niin syvälle semantiikkaan siitä, miten vähän palvelua voi vielä kutsua palveluksi, että sana alkaa menettää kaiken merkityksensä.

Ja jos omavalvontaohjelmistosi palvelutaso ei eroa kertatapahtumasta, mitä järkeä oli kutsua sitä palveluksi?

 

Mitä kutsuisimme palveluksi

Tässä on se juju, että myydään palvelua, joka itse asiassa sisältää palvelun.

Ja kyllä, se ei oikeastaan ole taito, vaan ihan maalaisjärkeä.

Tarkastellaan esimerkiksi digitaalista tehtävienhallintaratkaisuamme pikaruokaketjujen laatu- ja turvallisuustoiminnoille. Tiedäthän, ihan vain nähdäkseni, mistä koko palvelumalli-jutussa pitäisi olla kyse!

 

Ratkaisumme

Kutsumme ratkaisuamme kokonaispalveluksi, ja hyvästä syystä.

Softa ravintolan käyttöön palvelumallilla

Tämä johtuu siitä, että kaikki laitteistot ja ohjelmistot sisältyvät kuukausittaiseen tilaushintaan. Lisäksi järjestelmäsi asennetaan, koulutetaan käyttäjille ja validoidaan toimivaksi, joten tiedät, että sinulla on toimiva järjestelmä heti alusta alkaen.

Sinun ei siis tarvitse tinkiä kanssamme koulutuskustannuksista vain saadaksesi esimiehesi ja henkilökuntasi käyttämään uutta järjestelmääsi.

Lisäksi huolehdimme järjestelmän mukana tulevien laitteiden huollosta ja pidämme ohjelmistosi ajan tasalla koko sopimuskauden ajan.

Huolehdimme siis siitä, että sinulla on toimivat laitteet, mistä sinun ei pitäisi joutua huolehtimaan, jos hankkimasi järjestelmä on palvelupohjainen.

Ja kyllä, ratkaisussamme ei selvästikään ole kyse vain palvelusta.

Saat käyttöösi myös:

 • Kattavan laadun ja vaatimustenmukaisuuden hallintaohjelmiston
 • Vaivaton ja kestävä lämpötilan seurantajärjestelmä (jos tarvitset sitä)
 • Ainutlaatuinen näkyvyys keskitetyn laadunhallinta pilvipalvelun kautta
 • Helppokäyttöiset ja käyttäjäystävälliset lomakemallit, joiden avulla pääset alkuun

Mitään piilokustannuksia ei ole.

Koska jos hankit ohjelmiston palveluna, haluat vain pystyä käyttämään sitä.

Sehän on syy siihen, että valitsit palvelun alun perin, eikö niin?

 

Hanki ratkaisumme jo tänään!

Jos siis olet etsimässä digitaalista tehtävienhallintaratkaisua QSR-franchising-yrityksellesi ja haluat:

 • Tehostaa tiimien vastuullisuutta ja suorituskykyä, koska digitaalisten tarkistuslistojen ja aikataulujen avulla toiminta on täysin läpinäkyvää.
 • Helpottaa aikatauluttamista (kenen on tehtävä mitä ja milloin), koska voit luoda tehtäviä erittäin joustavasti ja ajoittaa ne oikeille henkilöille.
 • Poistaa paperityön ja helpottaa auditointiprosessia - digitaaliset tiedostot puolittavat helposti raportointiin käyttämästäsi ajan.
 • Hallita useita toimipisteitä ja prosesseja keskitetysti, jolloin yhdenmukaisten standardien noudattaminen yrityksessäsi on helppoa.
 • Oikeasti palvelua

Ratkaisumme kuukausilaskuts alkaa 49€/kk

Sensire tehtävänhallintaohjelma palvelumallilla

 

Ota meihin yhteyttä

Similar posts

Get the Latest News

Stay up-to-date with Sensire's latest news. Enter your email to subscribe and get the latest insights and developments of our core product, new materials, blog posts and industry news.

We keep you informed!

Subscribe to our newsletter!